Bildarkiv

Här kommer vi att lägga in bilder som ”blivit över” eller som någon skickat till oss för att bevaras. En salig blandning sannolikt.

 

 

Men här nedan blandade bilder från andra håll.

Queens 2017
Vilken härlig bild. Vi spelade mot the Queens Club i London. Året är 2017. Vi var naturligtvis vitklädda. Och kolla våra motståndare på vänstra sidan. Alla godkänd klädsel utom han med de röda skorna.

2015-09-09 18.58.03.jpgVi är faktiskt vackra även bakifrån. Eller kanske vackrare? Bilden tagen i tennisens Mecka Båstad. Vi förbereder oss för spel mot Båstad TK.

SALK BRANDVår kära gamla hall. Vårt andra hem. Oj vilken tragik. T.o.m Salk-skylten på sned.  

det-bc3a4sta-e1514493019852.jpeg

Året är 1952. Ett team från tidskriften Det Bästa – den tidens stora internationella tidskrift tryckt på många språk – kom ner till SALK för att ta en bild av svenska tennisjuniorer. Upplagan gick ut över hela världen. Från vänster: Anne-Marie Ragsdale f.d Wieslander, XX, Arne Wieslander, Kerstin Garvé, Peter Nilsson, Thomas Risbecker f.d. Sandberg, Lennart Romedahl, Torbjörn Notander och Thomas Hallberg. Instruktör: Ola Nordebeck. Bilden tagen på en av den tidens utebanor, öster om dagens hall. Notera att vi alla är klädda i  vitt. Så klart.

 

Jan Perten i Wimbledon

Vi hade fått nya kavajer. Janne Perten åkte till Wimbledon för att testa hur de togs emot. Och se, Janne blev inbjuden till de innersta rummen och fick träffa självaste Ken Rosewall. Frågan är om han då berättade att han tvålat till Sven Davidson i Kungens Kanna.

 

florens-2008-35

Våra gamla kavajer var uppseendeväckande. Och personliga. Men inte tillräckligt passande tyckte vi.

 

florens-2008-13

Florens 2008. På banketten håller Ålderspresidenten Mats Hasselquist tacktal. Intresserad lyssnare är bl.a. fotbollsproffset Kurre Hamrin. Kurre var värd för oss i sin klubb Circolo de Tennis de Fienze.

 

AG

Några av oss i 1890 spelar ibland på torsdagar i Gruppen ”AG” för att slipa vår tennisform. Tyvärr lyckas vi inte alltid få våra partners där att bära vitt. Dock kan man tydligt på bilden se fyra spelare i vitt. Alla dessa är Ledamöter i 1890 så klart. Klassen är hög i AG med såväl europamästare som SM-mästare som RM-mästare som vinnare i STV-classic. Både singel och dubbel.

 

Mats lägger av

Ett historiskt ögonblick. Vi är på Flinkendentens hotell i Gustafsberg. Det är på våren 2012.  Mats Hasselquist berättar att han beslutat lägga tennisskorna på hyllan. Åldern tar ut sin rätt. Per Game ser shockad ut. Anton Plastblom försöker ta in vad som sägs. Mats själv kämpar med allvaret.

 

calle engerbrekt

Denna bild är värd att visa upp. Calle Engelbrekt härjar i Asien och spär på sin reskassa. Ser han missnöjd ut? Kanske förväntade han sig mer? Det står ju faktiskt ”only”.

 

Mats 90 år

Vår Ålderspresident Mats Hasselquist – von Snidare – fyller 90 år. Och still going strong. Mats har alltid hävdat att tennis är nyttigt att hålla på med. Själv är Mats ett levande exempel härpå.

 

Två historiska dokument. Till höger sannolikt den första bilden av tennisspelande svenska klubbmedlemmar. Möjligen tagen i Katarina Allmäna Läroverk där klubben spelade sin tennis på denna tid – 1892. Anletsdragen kan bara skönjas. Men namnen finns kvar för oss att ta del av.

Notera tredje damen sittandes från vänster – Anna Berg. Anna har gjort sig odödlig även genom sin poetiska förmåga. ”Dikten” till vänster är från hennes penna, skriven till årsmötet det året. Den lyder:

”I förrgår låg förkappningen i knappen sluten.

I går slog rosen ut av sol och doft omgjuten.

I dag den vissna stjälken är mot jorden böjd.

Så är din lycka verld! så är vårt hjärtas fröjd.

              Stockholm d. 29 dec 1892

                 Anna Berg”

       Damerna gick inte av för hackor på den tiden heller…

Mats Hasselqvist belönas av Kungen.